Nový jídelní lístek

Začni něčím malým zbrojnoši

  • 6ks - Grilované švestky ve slaninovém kabátku nadívané mandlemi, bagetka
  • 60g - Restovaná husí játra s jablky podávaná na domácím bramboráčku

Polévka je grunt

  • 0,33l - Silný hovězí vývar s masem, nudlemi a zeleninou
  • 0,33l - Česnekačka se sýrem, šunkou, vejcem a krutony
  • 0,33l - Tradiční zelňačka z uzených kostí s klobásou a smetanou
další polévky najdeš v aktuální nabídce

Něco k pivu? nebo jen tak…

  • 100g   Topinka s pikantní masovou směsí a zeleninou sypaná strouhaným sýrem
  • 300g   Selské fazole s cibulí, slaninou a octem, chléb
  • 150g   Hovězí tatarák, 4ks topinek (servírujeme připravený na přání hosta)
  • 250g   Hovězí tatarák, 6ks topinek (servírujeme připravený na přání hosta)

Domácí bramboráky

(váha bramboráku 200g)

  • 100g Vepřový řízek „Ondráš“ z panenky
  • 100g Bramboráková kapsa plněná kuřecí směsí na zelenině
  • 100g Hermelín zapečený v bramboráku
  • 100g Bramboráková kapsa plněná restovanými husími jatýrky
  • 100g Tvarůžky zapečené v bramboráku

Jsi v krčmě! FLÁKOTY A PEČENÉ - neprohloupíš!

  • 600g Krčmářská královská žebra třená medovou marinádou
    hořčice, strouhaný křen, okurka, kozí rohy, cibule, rozpékaný chléb
  • 400g Grilované vepřové koleno bez kosti
    hořčice, strouhaný křen, okurka, kozí rohy, cibule, rozpékaný chléb
  • Koryto plné masa                                                       pro 2 osoby

    /žebra, kolena, křídla, grilovaná krkovice a kuřecí prso, klobás, hořčice,

                         strouhaný křen, okurka, kozí rohy, cibule, koš chleba/

                                                                                                         pro 4 osoby

     

    Chceš koryto dom? – zavolej dopředu a přijeď si pro něj

    bez omáček, doplňků a chleba – /4os a více

    • 300g Flákota grilované krkovice pokládaná na pečený brambor ve slupce s fazolkami, slaninou a cibulí, di
    • 500g Steaky z hovězí svíčkové, vepřové panenky, krkovice a kuřecích prsou s grilovanou zeleninou a anglickou slaninou s pečeným bramborem ve slupce s cibulí a dipem
    • 300g Flákota grilované krkovičky přelitá omáčkou z lišek a lesních hříbků se šťouchaným bramborem se slaninou a cibulí
  • 400g Smažené kuřecí a vepřové miniřízečky se vším na talíři
    česnekový dip, strouhaný křen, okurka, sweet chilli, chléb
  • 150g Kostky grilovaného Rump steaku pokládané na brambor pečený ve slupce s cibulí, slaninou a fazolkami

Ze zámecké sádky i z dovozu

  • 150g Grilovaný OKOUN Nilský pokládaný na restované žampióny s anglickou slaninou s vůní česneku a citronového tymiánu
  • 150g Grilovaný OKOUN Nilský pokládaný na brambory zarestované na másle s petrželí
  • 250g Pstruh na másle nadívaný bylinkami, česnekem a cibulí

Další čerstvě ulovené rybky najdete v aktuální nabídce


Kuře, nebo krůta?

  • 200g Krůtí medailonky na houbách s anglickou slaninou zapečené hermelínem
  • 200g Krůtí nudličky s ananasem v kari-smetanové omáčce
  • 200g Kuřecí nudličky se šunkou v chilli-smetanové omáčce
  • 200g Medailonky z kuřecích prsou se žampiony, šunkou a pórkem gratinované sýrem
  • 150g Restovaná husí jatýrka na cibulce se zeleninou
  • 150g Smažený kuřecí řízek, kyselý okurek

Z vepřína poddaných

  • 200g Váleček z vepřové panenky pokládaný na restované fazolky s cibulí a slaninou
  • 200g Váleček z vepřové panenky pokládaný do houbového krému
  • 200g Filírovaná vepřová panenka pokládaná na lůžko smetanového špenátu
  • 200g Medailonky z vepřové panenky s omáčkou ze sušených švestek a brusinek
  • 200g Steak z vepřové krkovice gratinovaný anglickou slaninou s nivou
  • 200g Smažený vepřový řízek z krkovičky, kyselý okurek

Ze stáda z pastvin

  • 250g Vyzrálý hovězí Rump steak z jihu Ameriky
  • 400g Vyzrálý hovězí Rump steak z jihu Ameriky
  • 250g Rump steak na žampionovém podloží přelitý bylinkovým máslem
  • 250g Rump steak s čerstvou grilovanou zeleninou /lilek, kapie, žampion, cuketa, červená cibule/

/RUMP – původ Brazílie a Argentina, zrání 6-8 týdnů, květová špička/

Nějakou omáčku? /150ml/

  • Houbová z lesních hříbků s liškami
  • Rokfórová omáčka
  • Pepřová se zeleným pepřem
  • Česneková omáčka

Jak moc krvavý má být? MEDIUM, MEDIUM-RARE, RARE – řekni si, WELL DONE NE

Nejíš maso?

  • 100g Rozpékaný hermelín s grilovaným lilkem a cuketou zakápnutý olivovým olejem a jogurtovým dipem, bagetka
  • 250g Pečené brambory s restovaným žampiónem a fazolkovými lusky na červené cibuli
  • 250g Tagliatelle s houbovou omáčkou z lesních hříbků a lišek sypané parmazánem
  • 250g Tagliatelle se špenátem, česnekem a žampiónem se smetanovou omáčkou
  • 250g  Kuskus tažený v hovězím vývaru se sušenými rajčaty a žampiónem sypaný hoblinkami parmazánu
  • 150g Smažený sýr
  • 100g Smažený hermelín
  • 4ks    Smažené tvarůžky v kabátku anglické slaniny

Z farmářských zahrad jsme natrhali

  • 120g Salát s restovanými kuřecími kousky s hoblinkami parmazánu
    /300g čerstvé zeleniny, bylinková bagetka/
  • 120g Salát s filírovaným lososím filátkem
    /300g čerstvé zeleniny, bylinková bagetka/

Sůl nad zlato, cukr na nervy         

  • 1ks Čokoládové suflé s bourbon vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou
  • 2ks Palačinky se zmrzlinou, ovocem a šlehačkou
  • Horké maliny s bourbon vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou
  • Zmrzlinový pohár s ovocem a šlehačkou

A co k tomu si dáš?

  • 200g Vařené brambory s máslem a petrželkou
  • 200g Šťouchané brambory se slaninou a cibulkou
  • 200g Pečený brambor ve slupce s cibulí s dipem
  • 200g Dušená rýže
  • 200g 3ks domácí bramboráčky
  • 1ks Rozpékaná bagetka s bylinkovým máslem
  • 1ks Rozpékaná bagetka s česnekem a sýrem
  • 1ks Topinka s česnekem
  • 1ks Chléb
  • Pečivo /ošatka pečiva/

Smažený polotovar

  • 200g Bramborové dukáty
  • 200g Hranolky
  • 200g Americké brambory
  • 200g Krokety

Přílohová zelenina

  • 200g Přílohový salátek s jogurtovým dresinkem
  • 200g Zeleninová obloha
  • 250g Restované fazolové lusky se slaninou
  • 250g Grilovaná čerstvá zelenina
    /lilek, cuketa, žampión, kapie/          
  • 250g Šopský salát
  • Rajčatový salát s cibulkou
  • Okurkový salát
  • Míchaný kompot

Omáčky / ostatní

  • 70g  Tatarka, ďábelka, kečup
  • 70g  Hořčice, (226) 100g kyselý okurek
  • 70g  Čerstvý strouhaný křen
  • 150g Feferony – kozí rohy