Nový Jídelní Lístek

Začni něčím malým zbrojnoši

  6 ks Grilované švestky ve slaninovém kabátku nadívané mandlemi, bagetka
  80g Naše zvěřinová paštika s brusinkovým dipem, chléb
  150g Hovězího tataráku, 4ks topinek (servírujeme připravený na přání hosta)
  250g Hovězího tataráku, 6ks topinek (servírujeme připravený na přání hosta)

 

Polévka je grunt

 

  0,33l Silný vývar s hovězím masem, nudlemi a zeleninou  
  0,33l Česnečka se sýrem, šunkou, vejcem a krutony
  0,33l Tradiční zelňačka z uzených kostí s klobásou a smetanou

 

Norská ryba a česká klasika

 

  150g

Grilované filé DIVOKÉHO LOSOSA Z ALJAŠKY na citrónovém pepři, pokládané na grilovanou zeleninu s kapkou bazalkového pesta

Losos loven v zálivu Bristol Bay, 180mil jižně od Anchorage, nepochází z chovu, ruční zpracování ve vesnici „Naknek“ následné vykosťování Vyznačuje se svou až načervenalou barvou a pevností.

/losos bez kůže, doblok 12,- za každých 10g navíc, max 200g/

  150g

Tradiční hovězí svíčková na smetaně zdobená brusinkami a šlehačkou, náš karlovarský knedlík 

  300g

Dlouze pečené kachní stehno se sladkým červeným zelím mix bramborový knedlík s praženou cibulkou a houskový knedlík

  150g

Poctivý hovězí guláš v rendlíku s cibulí, křenem a chlebem

 

Flákoty a pečené - Jsi v krčmě - neprohloupíš

  500g Krčmářská královská žebra pečená ve vlastní marinádě
(hořčice, strouhaný křen, okurka, kozí rohy, cibule, rozpékaný chléb)
  850g Dlouze pečené vepřové koleno s kostí
(hořčice, strouhaný křen, okurka, kozí rohy, cibule, rozpékaný chléb)
    Koryto plné masa - pro 2 osoby
(žebra, řízky, křídla, grilovaná krkovice a kuřecí prso, klobás, hořčice, strouhaný křen, okurka, kozí rohy, cibule, koš chleba)
     
    Chceš koryto dom? – zavolej dopředu a přijeď si pro něj
bez omáček, doplňků a chleba  (780,- Kč / 4 osoby)
  300g Flákota grilované krkovice pokládaná na pečený brambor ve slupce s fazolkami, slaninou a cibulí, česnekový dip
  300g Flákota grilované krkovice přelitá omáčkou z lišek a lesních hříbků se šťouchaným bramborem se slaninou a cibulí
  500g Steaky z hovězího Rumpu, vepřové panenky, krkovice a krůtích prsou s grilovanou zeleninou, pečeným bramborem ve slupce s cibulí a dipem (pro 2 osoby)
  400g Smažené kuřecí a vepřové miniřízečky se vším na talíři
(česnekový dip, strouhaný křen, okurka, sweet chilli, chléb)
  150g Kostky grilovaného hovězího Rump steaku pokládané na brambor pečený ve slupce s cibulí, slaninou a fazolkami    

Kuře, nebo krůta?

  200g Medailonky z krůtích prs s anglickou slaninou gratinované hermelínem přelité houbovou omáčkou
(doporučujeme: šťouchaný brambor se slaninou a cibulí)
  200g Nudličky z kuřecích a krůtích prs na červeném kari s kokosovým mlékem, žampióny a kapií s vůní koriandru
(doporučujeme: dušenou rýži, jemně pikantní thajský pokrm)
  200g Kuřecí prso plněné sušenými rajčaty s bazalkou
(doporučujeme: šťouchaný brambor se slaninou a cibulí)
  150g Pikantní restovaná husí jatýrka na cibulce s rozmarýnem
(doporučujeme: domácí bramboráky)
  150g Smažený kuřecí řízek, kyselý okurek
(doporučujeme: vařený brambor s petrželkou přelitý máslem)

Ze zámecké sádky i z dovozu

  250g Pečený pstruh přelitý máslem s kapkou bazalkového pesta
dooporučujeme: vařený brambor s petrželkou přelitý máslem)

(Další rybky v aktuální nabídce, zeptej se „fajné obsluhy“)

Z farmářských zahrad jsme natrhali

 

  100g Salát s restovanými kuřecími kousky s hoblinkami parmazánu
(300g čerstvé zeleniny, jogurtový dresing, bylinková bagetka)
  100g Grilovaný hermelín pokládaný na salátek z čerstvé zeleniny
(300g čerstvé zeleniny, jogurtový dresing, bylinková bagetka)

 

Z vepřína poddaných

 

  200g Váleček z vepřové panenky pokládaný na restované fazolky s cibulí a anglickou slaninou 
(doporučujeme: rozpékanou bagetku s česnekem a sýrem)
  200g Váleček z vepřové panenky pokládaný do houbového krému
(doporučujeme: šťouchaný brambor se slaninou a cibulí)
  200g Medailonky z vepřové panenky pokládané do smetanové omáčky ze sušených švestek a brusinek s vůní portského vína
(doporučujeme: pečené rozmarýnové brambory s česnekovým dipem)
  150g Smažené řízečky z vepřové panenky, kyselý okurek
(doporučujeme: šťouchaný brambor se slaninou a cibulí)
  100g Vepřový řízek „Ondráš“ z panenky (nebo kuřecí?) řekni si
(250g bramboráku, 100g masa, servírováno se zelným salátkem)

 

 

 

Ze stáda z pastvin

 RUMP - původ Argentina nebo Uruguay, zrání min. 6-8 týdnů, květová špička

  250g Vyzrálý hovězí RUMP steak z jihu ameriky
  400g Vyzrálý hovězí RUMP steak z jihu ameriky
  250g Rump steak pokládaný na restované plátky žampiónů na bylinkovém másle
    Pepřová omáčka ze zeleného pepře
    Houbová omáčka z šumavských lesních hub a lišek
    Česneková smetanová omáčka

 

Nejíš maso? Tvoje chyba

 

  100g

Rozpékaný hermelín s brusinkami pokládaný na plátky pečených, rozmarýnových brambor ve slupce s kapkou dipu

  250g

Pečené brambory s restovaným žampiónem a fazolkovými lusky na červené cibuli

  250g

Tagliatelle s červenou kari omáčkou s kokosovým mlékem, žampióny s vůní koriandru /red curry – jemně pikantní curry pasta/

  250g

Tagliatelle s houbovou omáčkou z lesních hříbků a lišek, sypané parmazánem

  150g Smažený sýr
  100g Smažený hermelín
  4ks Smažené tvarůžky v kabátku anglické slaniny
  100g Hermelín zapečený v bramboráku /domácí bramborák, těsto cca 250g/

 

Sůl nad zlato, cukr na nervy

 

  1ks

Čokoládové suflé s bourbon vanilkovou zmrzlinou a kapkou sladkého dipu z řeckého jogurtu

  2ks

Palačinky s horkým lesním ovocem a vanilkovou zmrzlinou zakápnuté jogurtovým dipem s vůní vanilky

    Horké maliny s bourbon vanilkovou zmrzlinou s čokoládou
    Zmrzlinový pohár s jahodami a šlehačkou
   

Horký domácí jablečný štrůdl s vanilkovou zmrzlinou a čokoládou

 


Novinky a jídelníček emailem

Chcete-li dostávat jídelníček a informace o akcích v Krčmě Středověk,
zadejte svou emailovou adresu a klikněte na tlačítko Přihlásit.