Nový Jídelní Lístek

Začni něčím malým zbrojnoši

  150g Hovězího tataráku, 4ks topinek (servírujeme připravený na přání hosta)
  250g Hovězího tataráku, 6ks topinek (servírujeme připravený na přání hosta)

 

Polévka je grunt

 

  0,33l Silný vývar s hovězím masem, nudlemi a zeleninou  
  0,33l Česnečka se sýrem, šunkou, vejcem a krutony
  0,33l Tradiční zelňačka z uzených kostí s masem, klobásou a smetanou

 

Aljašská divoká ryba

 

  150g

Grilované filé DIVOKÉHO LOSOSA Z ALJAŠKY na citrónovém pepři, pokládané na grilovanou zeleninu s kapkou bazalkového pesta

Losos loven v zálivu Bristol Bay, 180mil jižně od Anchorage, nepochází z chovu, ruční zpracování ve vesnici „Naknek“ následné vykosťování Vyznačuje se svou až načervenalou barvou a pevností.

/losos bez kůže, doblok 12,- za každých 10g navíc, max 200g/

     
     

 

Flákoty a pečené - Jsi v krčmě - neprohloupíš

  850g Dlouze pečené vepřové koleno s kostí
(hořčice, strouhaný křen, okurka, kozí rohy, cibule, rozpékaný chléb)
  300g Flákota grilované krkovice pokládaná na pečený brambor ve slupce s fazolkami, slaninou a cibulí, česnekový dip
  300g Flákota grilované krkovice přelitá omáčkou z lišek a lesních hříbků se šťouchaným bramborem se slaninou a cibulí
  150g

Kostky grilovaného hovězího Rump steaku pokládané na brambor pečený ve slupce s cibulí, slaninou a fazolkami    

  300g

"Krčmářský řízek" z vepřové krkovice se šťouchaným bramborem se slaninou a cibulí, okurka

  200g

Krůtí prso v kabátku anglické slaniny plněné Goudou, pokládané do hříbkové smetanové omáčky

(doporučujeme: šťouchaný brambor se slaninou a cibulí)

  150g

Smažený kuřecí řízek, kyselý okurek

(doporučujeme: vařený brambor s petrželkou přelitý máslem)

 

Z farmářských zahrad jsme natrhali

 

  100g Salát s restovanými kuřecími kousky s hoblinkami parmazánu
(300g čerstvé zeleniny, jogurtový dresing, nebo medovka, bylinková bagetka)
  100g Grilovaný hermelín pokládaný na salátek z čerstvé zeleniny
(300g čerstvé zeleniny, jogurtový dresing, nebo medovka, bylinková bagetka)

 

Z vepřína poddaných

 

  200g Váleček z vepřové panenky pokládaný na restované fazolky s cibulí a anglickou slaninou 
(doporučujeme: rozpékanou bagetku s česnekem a sýrem)
  200g Váleček z vepřové panenky pokládaný do houbového krému
(doporučujeme: šťouchaný brambor se slaninou a cibulí)
  100g Vepřový řízek „Ondráš“ z panenky (nebo kuřecí?) řekni si
(250g bramboráku, 100g masa, servírováno se zelným salátkem)

 

 

 

Ze stáda z pastvin

 RUMP - původ Argentina nebo Uruguay, zrání min. 6-8 týdnů, květová špička

  250g Vyzrálý hovězí RUMP steak z jihu ameriky
     
    Pepřová omáčka ze zeleného pepře
    Houbová omáčka z šumavských lesních hub a lišek
    Česneková smetanová omáčka

 

Nejíš maso? Tvoje chyba

 

  100g

Rozpékaný hermelín zakápnutý brusinkami podávaný s pečenými, rozmarýnovými brambory ve slupce s kapkou dipu

  250g

Pečené brambory s restovaným žampiónem a fazolkovými lusky na červené cibuli

   100g Grilovaný sýr "HALLOUMI" se salátkem z rukoly a cherry rajčátek, karamelizovanou červenou cibulkou, rozpečená česneková bagetka
  150g Smažený sýr
     
  4ks Smažené tvarůžky v kabátku anglické slaniny
  100g Hermelín zapečený v bramboráku /domácí bramborák, těsto cca 250g/

 

Sůl nad zlato, cukr na nervy

 

  2ks

Palačinky s horkým lesním ovocem a vanilkovou zmrzlinou zakápnuté jogurtovým dipem s vůní vanilky

    Horké maliny s bourbon vanilkovou zmrzlinou s čokoládou
    Zmrzlinový pohár s jahodami a šlehačkou

 


Novinky a jídelníček emailem

Chcete-li dostávat jídelníček a informace o akcích v Krčmě Středověk,
zadejte svou emailovou adresu a klikněte na tlačítko Přihlásit.