Nový Jídelní Lístek

Začni něčím malým zbrojnoši

  6ks Grilované švestky macerované v portském víně v kabátku anglické slaniny, pokládané na lehký rukolový salátek, bagetka
  120g Hovězího tataráku z pravé svíčkové, 5ks topinek (servírujeme připravený na přání hosta)
  250g Hovězího tataráku, 8ks topinek z pravé svíčkové (servírujeme připravený na přání hosta)

Polévka je grunt

 

  0,33l Silný vývar z hovězích žeber a kostí s masem, nudlemi a zeleninou  
  0,33l Česnečka se sýrem, šunkou, vejcem a krutony
    /na přání česnečka s tvarůžky, šunkou, vejcem a krutony/

Z farmářských zahrad jsme natrhali

 

  300g "CAESAR" salát s grilovanými kuřecími prsy, anglickou slaninou, hoblinkami parmazánu,
krutony, míchaný s ančovičkovým dresingem
  300g

Grilovaný hermelín pokládaný na salátek z trhaných lístků a cherry rajčat, míchaný s medovým dresingem s mákem, bagetka

   

 

Aktuálně nabízíme

    Polévka
  0,33l  0,33lTradiční zelňačka z uzených kostí s masem, klobásou, kapka zakysané smetany
     
    Hlavní chody
  500g Krčmářská královská žebra pečená ve vlasní marinádě
(hořčice, strouhaný křen, okurka, kozí rohy, cibule, rozpékaný chléb)
  400g Smažené krůtí a vepřové miniřízečky se vším na talíři
(hořčice, strouhaný křen, okurka, kozí rohy, cibule, rozpékaný chléb)
  850g Dlouze pečené vepřové koleno  s kostí "sous vide" 
(hořčice, strouhaný křen, okurka, kozí rohy, cibule, rozpékaný chléb)
  200g

Dušená hovězí líčka na víně a kořenové zelenině se šťouchaným bramborem, zeleninové chipsy

  500g

Dlouze pečené Jehněčí kolínko na rozmarýnu pokládané na bramborové pyré míchané s baby listovým špenátem, přelité omáčkou demi glaceé

  380g

Halušky míchané s brynzou, špekem a slaninou

  150g

Nudličky kuřecích prs a vepřové panenky se zeleninou na ohnivý způsob, domácí bramboráčky

  140g

Naše bramborové knedlíky plněné uzeným, přelité cibulkou, pokládané do sladkého červeného zelí

  180g

Tradiční hovězí svíčková na smetaně zdobená brusinkami a šlehačkou, náš karlovarská knedlík

  6ks

Restované tygří krevety (16/20) na šalotce a bílém portském víně, rozpečená bagetka

  300g

RIB EYE steak – Prime BEEF USDA

usda prime beef

/nezapomenutelná jemná chuť, dokonale mokrou cestou vyzrálého, tukem prorostlého, hovězího ze Severní Ameriky. Označení PRIME BEEF nese pouze 3% celkové produkce hovězího ve Spojených státech, zn. USDA – nejvyšší třída mramorování v USA. Toto maso pochází z plemene Black Angus, kterému je dopřáno to nejlepší krmivo a je chován bez stresu, antibiotik a hormonů. Před porážku, cca 2-3 měsíce je skot krmen pouze kukuřicí, což dodává masu mírně nasládlou chuť/

 

   150g

Grilované filé DIVOKÉHO LOSOSA Z ALJAŠKY na citrónovém pepři, pokládané na grilovanou zeleninu s kapkou bazalkového pesta

Losos loven v zálivu Bristol Bay, 180mil jižně od Anchorage, nepochází z chovu, ruční zpracování ve vesnici „Naknek“ následné vykosťování Vyznačuje se svou až načervenalou barvou a pevností.

/losos bez kůže, doblok 18,- za každých 10g navíc, max 200g/

Jsi v krčmě - FLÁKOTY a maso z GRILU - jasná volba

 

  300g Flákota vepřové krkovice pokládaná na pečené brambory "grenaille" s restovanými fazolkami, slaninou a cibulí, česnekový dip
  200g Váleček z vepřové panenky pokládaný na restované fazolky s cibulí a anglickou slaninou 
(doporučujeme: rozpékanou bagetku s česnekem a sýrem)
  200g Váleček z vepřové panenky pokládaný do houbového krému
(doporučujeme: šťouchaný brambor se slaninou a cibulí)
  200g

Grilované medailonky krůtích prs pokládané do redukované omáčky z brusinek se sušenými švestkami s vůní portského vína

(doporučujeme: mačkané máslové brambory s petrželí)

  150g

Smažený kuřecí řízek, kyselý okurek

(doporučujeme: vařený brambor s petrželkou přelitý máslem)

  120g Vepřový řízek „Ondráš“ z panenky (nebo kuřecí?) řekni si
(250g bramboráku, 100g masa, servírováno se zelným salátkem)
  200g

Vyzrálý hovězí steak z pravé svíčkové z mladého býčka

(doblok 20,-Kč za každých 10g hovězího navíc)

Nějakou omáčku?

   Houbová z lesních hříbků s liškami

   Pepřová ze zeleného pepře

  2kg

Koryto plné masa pro 4 osoby

(žebra, řízky, uzené, grilovaná krkovice a kuřecí prso, klobás, hořčice, strouhaný křen, okurka, kozí rohy, cibule, koš chleba/

Nejíš maso? Tvoje chyba

 

  100g

Rozpékaný hermelín zakápnutý brusinkami podávaný s pečenými, rozmarýnovými brambory ve slupce s kapkou dipu

  250g

Pečené brambory s restovaným žampiónem a fazolkovými lusky na červené cibuli

   100g Grilovaný sýr "HALLOUMI" se salátkem z rukoly a cherry rajčátek, karamelizovanou červenou cibulkou, rozpečená česneková bagetka
  150g Smažený sýr
     
  4ks Smažené tvarůžky v kabátku anglické slaniny
  100g Hermelín zapečený v bramboráku /domácí bramborák, těsto cca 250g/

Sůl nad zlato, cukr na nervy

 

   

Čokoládové suflé s "bourbon" vanilkovou zmrzlinou a kapkou sladkého dipu z řeckého jogurtu

    Horké maliny s bourbon vanilkovou zmrzlinou s čokoládou
    Domácí horký jablečný štrůdl s vanilkovou zmrzlinou, zparášený cukrem, přelitý čokoládou
/v zimě pokládaný do horkého vanilkového krému"

Pro ty malé práčata

 

  70g

Přírodní kuřecí plátek s kukuřicí zapečený sýrem, smažené hranolky, kečup

  3ks Tvarohové knedlíky plněné sekanými jahodami, pokládané do sladkého vanilkového dipu, zaprášené cukrem a čokoládou
  70g Smažené kuřecí řízečky  s hranolky, kečup

Novinky a jídelníček emailem

Chcete-li dostávat jídelníček a informace o akcích v Krčmě Středověk,
zadejte svou emailovou adresu a klikněte na tlačítko Přihlásit.