Nový Jídelní Lístek

Začni něčím malým zbrojnoši

  6ks Grilované švestky macerované v portském víně v kabátku anglické slaniny, pokládané na lehký rukolový salátek, bagetka
  90g

naše jemná ZVĚŘINOVÁ PAŠTIKA, karamelizovaná cibulka, chléb

  120g Hovězího tataráku z pravé svíčkové, 5ks topinek (servírujeme připravený na přání hosta)
  250g

Hovězího tataráku z pravé svíčkové, 8ks topinek z pravé svíčkové (servírujeme připravený na přání hosta)

Polévka je grunt

 

  0,33l Silný vývar z hovězích žeber a kostí s masem, nudlemi a zeleninou  
  0,33l Česnečka se sýrem, šunkou, vejcem a krutony
    /na přání česnečka s tvarůžky, šunkou, vejcem a krutony/

Z farmářských zahrad jsme natrhali

 

   

Velký „CAESAR“ salát s grilovanými kuřecími prsy, anglickou slaninou, hoblinkami parmazánu, krutony, míchaný s pravým „caesar“ dresingem /150g maso + slanina, cca 300g salátu/

   

Grilovaný hermelín pokládaný na trhané čerstvé saláty, cherry rajčátka, míchané s našim pomerančovo-medovým dresingem, rozpékané bagetky /100G váha hermelínu + salát a bageta/

   

 

Aktuálně nabízíme

    Polévka
  0,33l  0,33lTradiční zelňačka z uzených kostí s masem, klobásou, kapka zakysané smetany
     
    Hlavní chody
  500g Krčmářská královská žebra pečená ve vlasní marinádě
(hořčice, strouhaný křen, okurka, Coleslaw, rozpékaný chléb)
  400g Smažené kuřecí a vepřové miniřízečky se vším na talíři
(hořčice, strouhaný křen, okurka, Coleslaw, rozpékaný chléb)
  850g Dlouze pečené vepřové koleno  s kostí "sous vide" 
(hořčice, strouhaný křen, okurka, Coleslaw, rozpékaný chléb)
  200g

Dušená hovězí líčka na víně a kořenové zelenině se šťouchaným bramborem, zeleninové chipsy

  500g

Dlouze pečené Jehněčí kolínko na rozmarýnu pokládané na bramborové pyré míchané s baby listovým špenátem, přelité omáčkou demi glaceé

  380g

Halušky míchané s brynzou, špekem a slaninou

  150g

„Ohnivka“ - nudličky kuřecích prs a vepřové panenky se zeleninou na ohnivý způsob, domácí bramboráčky

  140g

Naše bramborové knedlíky plněné uzeným, přelité cibulkou, pokládané do sladkého červeného zelí

  180g

Tradiční hovězí svíčková na smetaně zdobená brusinkami a šlehačkou, náš karlovarský knedlík

  6ks

Restované tygří krevety (13/15) pokládané na šafránové risotto, sypané parmazánem

  300g

RIB EYE steak – Prime BEEF USDA

usda prime beef

/nezapomenutelná jemná chuť, dokonale mokrou cestou vyzrálého, tukem prorostlého, hovězího ze Severní Ameriky. Označení PRIME BEEF nese pouze 3% celkové produkce hovězího ve Spojených státech, zn. USDA – nejvyšší třída mramorování v USA. Toto maso pochází z plemene Black Angus, kterému je dopřáno to nejlepší krmivo a je chován bez stresu, antibiotik a hormonů. Před porážku, cca 2-3 měsíce je skot krmen pouze kukuřicí, což dodává masu mírně nasládlou chuť/

 

   150g

Grilované filé DIVOKÉHO LOSOSA Z ALJAŠKY na citrónovém pepři, pokládané na grilovanou zeleninu s kapkou bazalkového pesta

Losos loven v zálivu Bristol Bay, 180mil jižně od Anchorage, nepochází z chovu, ruční zpracování ve vesnici „Naknek“ následné vykosťování Vyznačuje se svou až načervenalou barvou a pevností.

/losos bez kůže, doblok 18,- za každých 10g navíc, max 200g/

  200g

Pečené filé SUMEČKA AFRICKÉHO přelité holandskou omáčkou

/sumeček africký z BIO chovu nabízí něžně růžové maso jemné chuti, krásně pevné a plně šťavnaté. Sumeček je živen certifikovaným krmivem s vyšším obsahem tuku - toho tuku, díky kterému je jeho maso chutnější, šťavnatější a výživnější než u řady jiných ryb. Ryba neobsahuje žádné stopy po antibiotikách či pesticidech, jak tomu je u jiných ryb z farmového chovu/

Jsi v krčmě - FLÁKOTY a maso z GRILU - jasná volba

 

  300g Flákota vepřové krkovice pokládaná na pečené brambory "grenaille" s restovanými fazolkami, slaninou a cibulí, česnekový dip
  200g Váleček z vepřové panenky pokládaný na restované fazolky s cibulí a anglickou slaninou 
(doporučujeme: rozpékanou bagetku s česnekem a sýrem)
  200g Váleček z vepřové panenky pokládaný do houbového krému
(doporučujeme: šťouchaný brambor se slaninou a cibulí)
  200g

Grilované medailonky vepřové panenky pokládané do redukované omáčky z brusinek se sušenými švestkami s vůní portského vína

  150g

Smažený kuřecí řízek, kyselý okurek

(doporučujeme: vařený brambor s petrželkou přelitý máslem)

  120g Vepřový řízek „Ondráš“ z panenky (nebo kuřecí?) řekni si
(250g bramboráku, 120g masa, servírováno se zelným salátkem)
  200g

Vyzrálý hovězí steak z pravé svíčkové z Argentiny z mladého býčka

(doblok 20,-Kč za každých 10g hovězího navíc)

Nějakou omáčku?

   Houbová z lesních hříbků s liškami

   Pepřová ze zeleného pepře

  2kg

Koryto plné masa pro 4 osoby

(žebra, řízky, uzené, grilovaná krkovice a kuřecí prso, klobás, hořčice, strouhaný křen, okurka, kozí rohy, cibule, koš chleba/

Nejíš maso? Tvoje chyba

 

  100g

Rozpékaný hermelín zakápnutý brusinkami podávaný s pečenými, rozmarýnovými brambory ve slupce s kapkou dipu

  250g

Pečené brambory s restovaným žampiónem a fazolkovými lusky na červené cibuli

  300g Italské krémové risotto s hříbky a liškami sypané parmazánem
   100g Grilovaný sýr "HALLOUMI" se salátkem z rukoly a cherry rajčátek, karamelizovanou červenou cibulkou, rozpečená česneková bagetka
  150g Smažený sýr
     
  4ks Smažené tvarůžky v kabátku anglické slaniny
  100g Hermelín zapečený v bramboráku /domácí bramborák, těsto cca 250g/

Sůl nad zlato, cukr na nervy

 

   

Čokoládové suflé s "bourbon" vanilkovou zmrzlinou a kapkou sladkého dipu z řeckého jogurtu

    Horké maliny s bourbon vanilkovou zmrzlinou s čokoládou
    Domácí horký jablečný štrůdl s vanilkovou zmrzlinou, zparášený cukrem, přelitý čokoládou
/v zimě pokládaný do horkého vanilkového krému"

Pro ty malé práčata

 

  70g

Přírodní kuřecí plátek zapečený sýrem, smažené hranolky, kečup

  3ks Tvarohové knedlíky plněné sekanými jahodami, pokládané do sladkého vanilkového dipu, zaprášené cukrem a čokoládou
  70g Smažené kuřecí řízečky  s hranolky, kečup

Novinky a jídelníček emailem

Chcete-li dostávat jídelníček a informace o akcích v Krčmě Středověk,
zadejte svou emailovou adresu a klikněte na tlačítko Přihlásit.